Rodinný časopis o alternativních cestách ke zdraví, připravovaný ve spolupráci s předními lékaři, léčiteli a odborníky v bylinkách, astromedicíně, zdravé výživě, psychoterapii, bioenergii, reflexní terapii a dalších netradičních metodách léčení.

Články

Zde naleznete jednotlivé články

prvnípředchozí sada456další sadaposlední

Jak bychom měli přizpůsobit naši stravu postupujícímu času? Můžeme stravou aspoň částečně následky stárnutí zmírnit? Odpovědi na tyto i další otázky najdete v článku MUDr. Vladimíry Strnadelové a Jana Zerzána, který je součástí aktuálního čísla MEDUŇKY, v němž se podrobně věnujeme tématu ANTI-AGING...

Publikováno: 6.11.2018 6:00:00
Kategorie: Aktuality
Rubrika: Pro inspiraci

Celer, petržel a pastinák patří mezi kořenovou zeleninu a v české kuchyni mají své tradiční místo, zejména v tomto podzimním období. Používají se do polévek, omáček a občas se s nimi setkáváme i v podobě přílohy. Kromě toho, že dobře chutnají, mají i zajímavé léčebné účinky.

Publikováno: 5.11.2018 6:00:00
Kategorie: Zdraví
Rubrika: Výživa a zdravá strava

„Osobně se nepovažuji za architekta nebo designéra. Pro mě je architektura prostředkem, jenž mi umožňuje druhým sloužit a pomáhat jim lépe si uvědomit, kým jsou. Přitom si zároveň uvědomím, kdo jsem vlastně já. Dostávám tak příležitost uvidět své sny a jít za nimi,“ vysvětlil své pojetí architektury před časem irský architekt Michael Rice.

Publikováno: 3.11.2018 6:00:00
Kategorie: Ekologie, příroda
Rubrika: Svět kolem nás

Opět nastává období, kdy se mnozí z nás budou potýkat s nachlazením, kašlem, rýmou, bolestmi v krku a dalšími podobnými nepříjemnými potížemi. Ke zlepšení stavu můžeme využít přírodní prostředky podle rad Simony Procházkové z knížky Podzimní čarování, která před časem vyšla v meduňkové edici.

Publikováno: 2.11.2018 6:00:00
Kategorie: Zdraví
Rubrika: Péče o tělo

Nastává předposlední měsíc tohoto kalendářního roku a s  jeho začátkem je tady pro vás opět horoskop od našeho spolupracovníka Pavla Hanzala.
Přejeme dobré vykročení do nového měsíce!

Publikováno: 1.11.2018 6:00:00
Kategorie: Aktuality
Rubrika: Pro inspiraci

Z nového čísla MEDUŇKY, které si ode dneška můžete zakoupit na stáncích PNS i ve vybraných prodejnách, vybíráme ukázku z rozsáhlého úvodního rozhovoru Věry Keilové s prof. Evou Topinkovou.
Listopadová Meduňka, věnovaná anti-agingu, je plná důležitých, zajímavých a inspirativních informací a rozhodně stojí za přečtení!

Publikováno: 31.10.2018 6:00:00
Kategorie: Aktuality
Rubrika: Pro inspiraci

Nová Meduňka právě vychází a koupit si ji můžete už od zítřka!
V hlavním tématu se tentokrát věnujeme ANTI-AGINGU neboli umění zdravě a moudře stárnout - a nestárnout zbytečně víc, než je přirozené. Dozvíte se spoustu praktických informací, které můžete ihned ve svém každodenním životě uplatnit, a také nabízíme řadu podnětů pro dlouhodobější inspiraci k práci na sobě.

Publikováno: 30.10.2018 10:43:30
Kategorie: Aktuality
Rubrika: Pro inspiraci

Oranžovým dýním s vyřezanými otvory pro oči se v tento čas zřejmě nemůžeme vyhnout - vidíme je takřka na každém kroku. Připomínají anglosaský svátek Halloween, jehož původ je prastarý. Pro nás není tento svátek typický, jako obyvatelé Střední Evropy jsme ovlivnění křesťanskou tradicí, a s počátkem listopadu si spojujeme spíše naše "dušičky".  Tyto svátky však mají původně stejný základ.

Publikováno: 29.10.2018 6:00:00
Kategorie: Duchovní články
Rubrika: Svátky a významné dny

Ve druhé části článku o zdravé výživě malých dětí se jeho autorka, Mgr. Margit Slimáková, Ph.D., věnuje tématu speciálních dětských jídel, sladkostí a upozorňuje na to, co do dětského jídelníčku nepatří...

 

Publikováno: 27.10.2018 6:00:00
Kategorie: Zdraví
Rubrika: Výživa a zdravá strava

Pod tímto názvem se skrývá nová kniha z meduňkové edice - kuchařka od naší spolupracovnice Marcely Šebestové. Najdete v ní mnoho báječných receptů na tradiční pokrmy, které znaly už naše babičky a prababičky, ale i recepty na méně známé či méně obvyklé dobroty. Předností těchto receptů je to, že vycházejí z běžných surovin - brambor, tuzemské zeleniny, využívají např. typické české ryby (kapr) atd. Tuto kuchařku můžeme doporučit všem, kdo chtějí vařit dobrá a zdravá jídla a nechtějí v kuchyni trávit víc času, než je nutné. Knihu získáte přes náš e-shop.

Publikováno: 26.10.2018 12:35:49
prvnípředchozí sada456další sadaposlední